Noodoproep RAG herplaatsing
 
                                
 
21 november 2019
Beste mensen, bedankt voor het delen van onze noodoproep voor Rag op onze Facebook pagina, maar helaas heeft hij nog geen nieuwe plek gevonden.  Rag is een lieve, sociale, speelse hond, die alleen overgevoelig is voor prikkels. Hij wil graag lange wandelingen maken, spelen met andere honden om zijn stress kwijt te kunnen raken in een rustige omgeving.
Wie geeft de mooie Rag een 2e kans? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op! 
Alvast heel erg bedankt!
 
14 november 2019 
Tot ons groot verdriet moeten wij deze noodoproep plaatsen voor Rag.
Rag is een reutje van ongeveer 1,5 jaar oud, een kruising, schofthoogte ongeveer 60 cm. Hij is in mei 2019 uit het bosasiel in Istanbul in Nederland in de opvang gekomen en in juli is hij geplaatst bij een gezin met een dochter en een andere hond. Hij verblijft nu in Boxtel, alwaar je met hem kennis kunt maken.
 
Voor Rag blijkt de overstap van het rustige asiel naar de drukke bewoonde wereld te groot. Rag woont nu in een drukke woonwijk waar veel beweging is, veel geluiden te horen zijn, veel kinderen en andere honden  aanwezig zijn, kortom, waar te veel prikkels op hem af komen. Deels kon Rag de prikkels verwerken door zich te hechten aan zijn baasjes en de andere hond en steun van hun te krijgen. Maar de prikkels zijn te veel voor hem, waardoor hij slecht tot rust komt en vol stress de wereld om zich heen beziet. Als oplossing ontwikkelt hij uitvalgedrag, waarmee hij een veiligheidszone om zich heen creëert. Hij heeft al een keer echt gebeten, gelukkig zonder dat er bloed vloeide. Een vervelende situatie voor de baasjes, maar ook voor Rag. Rag is ongelukkig door de stress en omdat hij zijn natuurlijk gedrag niet kan laten zien: hij is namelijk in de aard een zachtaardige hond is die graag sociaal contact heeft met mensen en andere honden als hij zich veilig voelt.
 
De baasjes van Rag gunnen hem een plek waar hij zonder angst en stress rustig aan zijn nieuwe wereld kan wennen. Een plek waar hij geen erger uitvalgedrag hoeft te ontwikkelen.
 
Rag moet herplaatst worden. Een moeilijke beslissing voor de familie, maar het is het beste voor hem.
 
Rag heeft echt rust nodig, hij zal het beste af zijn in een landelijke omgeving met weinig verkeer of andere prikkels, liefst in een huis met een omheind terrein. Hij zoekt echt vriendschap en genegenheid en heeft een baas of baasjes nodig, die de rust, de tijd en het begrip hebben om hem te begeleiden en te sturen op een positieve wijze. Met veel geduld en op Rag afgestemde verwachtingen. Mensen die weten dat afdwingen niet helpt en dat strengheid in gebaar of stem Rag alleen maar banger zal maken. Die begrijpen dat rust en veiligheid hem in staat stellen om weer te gaan leren. Mensen die bereid zijn om zich, indien nodig, te laten begeleiden door een honden gedragskundige. Het zou fantastisch zijn als we hem kunnen plaatsen bij een of meer stabiele honden die het in zich hebben om hoger in rang te gaan zijn, maar dat is niet noodzakelijk. We plaatsen hem niet bij kinderen onder de 16+.
 
Het gaat nu niet goed met Rag, maar wij geloven nog altijd in hem. Zijn huidige baasjes en ook wij zijn er van overtuigd dat Rag zich in een andere, rustige, stabiele omgeving zal ontwikkelen tot een lieve, sociale wereldhond. Geeft u hem een nieuwe kans? Stuur dan een mail naar mailto:info@animalcareprojects.nl