Damla
 
Herkomst: Istanbul
Leeftijd: geschat ong. 2 jaar
Ras: Engelse Setter
Geslacht: Reu
Gecastreerd: Nee
Kan alleen thuis zijn: Moet worden opgebouwd.
Kan bij katten: Onbekend
Kan bij andere honden: Ja
Inentingen/rabiës inenting: Ja
Gechipt: Ja
 
Damla zit nog in het bosasiel in Istanbul
 
Dit is het verhaal van Damla (zijn naam betekent drop in het Turks).
 
Damla is aangereden door een auto vlak voor de auto van een dierenvriend. Het was niet ernstig, maar zij kon hem daar niet achterlaten en bracht hem naar een kliniek. Zij hebben allerlei testen gedaan en gelukkig was er niets gebroken. Hij was zo ontzettend zwak en mager dat hij niet eens op zijn benen kon staan. De dierenvriend heeft het bosasiel gevraagd of zij hem konden opnemen.
Hij heeft daar de naam Damla gekregen. Toen hij daar voor eerst gebracht werd kon hij niet op zijn benen staan, hij viel steeds om, zo slecht was hij er aan toe. 
Waarschijnlijk is hij achtergelaten op straat en heeft Damla voor een langere tijd geen eten kunnen of weten te vinden.
Zij hebben voor de zekerheid ook lab testen gedaan en gelukkig is hij gezond. Ze hebben hem wel in een aparte kennel gezet, hij krijgt speciaal voer zodat hij kan aansterken. Nu gaat het een stuk beter met hem. Hij is aangekomen in gewicht en loopt en rent weer een beetje. Hij gaat steeds beter met hem.
Omdat hij een hele tijd nodig heeft gehad om weer aan te sterken hebben ze besloten om hem nog te castreren, maar nu zal hij binnenkort gecastreerd worden omdat zijn gestel sterker is geworden.
Damla is  een vriendelijke hond die geen problemen heeft met de andere honden en mensen.
Hij is een soort hond die graag een eigen baas nodig heeft om zich weer veilig te voelen. Het enige wat Damla nodig heeft is LIEFDE.
 
Ben jij diegene die deze prachtige hond al de liefde kan geven die hij nodig heeft mail ons dan snel naar info@animalcareprojects.nl