Duman Geadopteerd
 
Herkomst: SHKD Bosasiel Istanbul
Leeftijd: geschat ong. 2 jaar
Ras: Kruising
Geslacht: Reu
Gecastreerd: wordt binnenkort gedaan
Kan alleen thuis zijn: Moet worden opgebouwd.
Kan bij katten: onbekend
Kan bij andere honden: Ja
Inentingen/rabiës inenting: Ja
Gechipt: Ja 
 
 
Duman verblijft nog in het bosasiel, Istanbul Turkije
 
13 januari 2015
Goed nieuws voor Duman. Hij is geadopteerd door een heel fijn gezin met nog een andere hond. 

 
 
Dit is Duman, de arme jongen heeft een leventje achter de rug die je niemand gunt. Gelukkig is hij door zijn beschermengel naar het SHKD gebracht. We hopen dat hij snel weer wat levenslust krijgt en weer wat hoop in zijn oogjes, je kan in zijn oogjes de pijn en het verdriet zien.
 
Dit is zijn hartverscheurende verhaal:
 
Verleden jaar maart is hij gevonden als pup op een bouwterrein, waar hij moeite had te overleven. Iemand die betrokken bij hem was heeft hem naar een plek gebracht waar een medewerker van een autowasbedrijf voor hem zou zorgen.
Toen de neef van de eigenaar van het bedrijf daar kwam werken begon de hel. Hij werd geslagen als hij zijn behoeftes deed op de plek waar hij aan de ketting zat. Degene die hem daar gebracht heeft kreeg dit in de gaten en is op zoek gegaan naar een adoptieadres. Daar werd hij na een tijdje weer weggebracht naar het gemeenteasiel (niet meer dan een dodingsstation) omdat ze niet even wilden wachten tot hij opgehaald zou worden.
 
Degene die hem daar geplaatst had is toen weer met spoed naar het gemeenteasiel gegaan om Duman daar op te halen. Hij kreeg weer wat licht in zijn ogen toen hij hem binnen zag komen. Toen is hij naar het SHKD gebracht, deze jongen heeft genoeg teleurstelling en onzekerheid moeten verduren. Je ziet hem nog uit zijn ogen kijken: wat staat me nu weer te wachten. En ondanks alles is het zo'n lieve, rustige en zachtaardige jongen geworden. Als je de onderste foto (van toen hij jong was) vergelijkt met de blik in de ogen die hij nu heeft schrik je van wat zo'n beestje door heeft moeten maken.
 
Duman is twee jaar oud, wordt deze week gecastreerd. We zijn met spoed op zoek naar een baasje voor hem. We hopen dat iemand hem een tweede kans in dit leven geeft zodat hij niet meer zoveel verdriet hoeft te hebben. We zijn op zoek naar mensen die heel veel tijd hebben om Duman te begeleiden en in een rustige omgeving wonen. Hij moet nog van alles leren. Alles moet langzaam worden opgebouwd. Mensen die hem het gevoel geven dat hij WEL gewenst is.
 
Meer info over deze zachtaardige, rustige jongen? Mail naar mailto:info@animalcareprojects.nl   

Photos of Duman with his father, Ismet Bey who rescued him and never left him alone!
Ismet hoopt dat wij snel de juiste en lieve baasjes voor zijn Duman kunnen vinden, zelf kan hij hem helaas niet houden. We hebben beloofd dat we ons uiterste best gaan doen om Duman een mooi leven te geven.