Naam : Dark
Verblijfplaats: Lisserbroek, NL
Geboorte datum: 01-06-2013 (geschat)
Ras: Kruising
Geslacht: Reu
Schofthoogte:  ± 58-60 cm
Gecastreerd: Ja
Adoptiekosten:  € 285,-
Afbeelding invoegen Kan alleen thuis zijn: Moet worden opgebouwd.
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen: onbekend
Kan bij andere honden: Ja
Inentingen/rabiës inenting: Ja 
Gechipt: Ja 
Sinds 14 september 2017 op de adoptielijst
 
IN DE OPVANG
Update 11 maart 2019
Dark is er helemaal klaar voor om geadopteerd te worden.
 
Dark is een lieve, rustige hond. Hij is helemaal genezen van zijn schimmelinfectie en zit goed in zijn vacht. Hij is zindelijk, blaft niet, eet goed en heeft geen baknijd.  Hij kan alleen thuis zijn, maar zit bij zijn opvangmoeder wel altijd in de roedel. 
Dark is baasgericht, maar buiten is hij sociaal met andere honden en mensen. Tijdens de wandelingen loopt hij rustig mee aan de lijn,  trekt hij niet en loopt hij netjes naast zijn opvangmoeder.
Dark houdt sowieso erg van rust. 
Hij reageert wel goed op de kleindochter (2 jaar) van zijn opvangmoeder, maar wij plaatsen hem liever niet in een gezin met kleine, drukke kinderen. Wij plaatsen hem ook het liefste bij mensen die al een of meer honden hebben, want Dark heeft altijd in een roedel geleefd en hij heeft een maatje nodig. 
 
Eigenlijk is er niets aan te merken op Dark. Zoals hij er nu voor staat, is hij bijna het perfecte hondje.
 
Heb jij de klik met Dark en wil je hem een goed leven geven en/of wil je eerst kennis met hem maken (hij verblijft in Lisserbroek), mail ons dan naar mailto:info@animalcareprojects.nl
 
  
 
 
    
 
Update 26 februari 2019
Dark doet het heel goed in de opvang waar hij nu zit. Het is een hele lieve hond.
 
 
Update 28 januari 2019
Vandaag is Dark aangekomen in NL. Hij zit nu in de opvang in Lisserbroek. Hij moet nog de tijd krijgen om helemaal te wennen aan zijn nieuwe leventje. Dark ziet er nu goed uit, na intensieve behandeling in het pension in Istanbul.
 
 
     
 
Update december 2018
Dark zit nu in een pension, waar hij goede zorg krijgt.  Hij krijgt speciaal voer en de juiste medicatie. Hij ziet er al veel beter uit en is vrolijker, dat is voor ons zo mooi om te zien. De dierenarts waar Dark naar toe is geweest, had Demodex geconstateerd, maar hij is naar Murat (voormalig dierenarts van het asiel) gebracht en hij heeft geconstateerd, na een aantal testen, dat hij een schimmelinfectie heeft en Murat heeft de medicatie aangepast. We wachten nog op de eindresultaten van het laboratorium. 
Voor Dark zijn wij nog steeds dringend op zoek naar lieve mensen/goede opvang, die hem willen redden. Het zou ontzettend wreed zijn om hem terug naar het asiel te brengen. Omdat Dark gehecht is aan Panty willen we hem het liefst plaatsen bij een andere hond met wie hij maatjes kan worden.
 

Update november 2018
Helaas gaat het niet zo goed met Dark. Dark heeft  Demodex en een infectie. We zijn ontzettend geschrokken van de foto's. Hij heeft de wil en hoop opgegeven om te leven. Je ziet het in zijn oogjes. De pijn en jeuk die hij heeft, is verschrikkelijk. Hij heeft extra zorg nodig, medicatie, goed voer en speciale shampoo. Dark zal voor een goede verzorging tijdelijk naar een pension gaan.  Als de toestand van Dark verbeterd is, kan hij niet meer terug naar het asiel. Hij is niet meer opgewassen tegen de omstandigheden van het asiel en zal opnieuw weg kwijnen.
 
Hij wordt behandeld tegen Demodex en krijgt antibiotica voor de infectie. Voor Dark  zijn wij dringend op zoek naar speciale, lieve dierenvrienden die hem willen opvangen of adopteren en geduld en tijd hebben om hem met aandacht en liefde verder te behandelen in een gezonde omgeving en waar  hij de kans krijgt om weer een mooie, blije hondje te worden, zonder jeuk en pijn. En zo krijgt hij eindelijk ook een kans op de warme mand waar hij zo naar verlangt. Wij betalen de medische kosten.

Omschrijving

Dark zit al jaren in het asiel en hij is aan komen lopen uit de bossen, waar hij gedumpt is als een stuk vuil. Hij verdient zoveel beter! 

Karakter : Lief, vriendelijk, sociaal, zachtaardig. Hij is wel een beetje verlegen. Hij kan het goed vinden met de andere honden.
Hij kan al redelijk aan de riem lopen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zie hieronder de foto's en filmpjes van Dark in 2017, wat een verschil met nu!

 


 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen