Naam : Paku
Verblijfplaats: Istanbul, Turkije
Geboorte datum: 01-01-2014 (geschat)
Ras: Kruising 
Geslacht: Teef
Schofthoogte:  ± 42-45 cm
Gesteriliseerd: Ja
Adoptiekosten:  € 150,- 

Kan alleen thuis zijn: Moet worden opgebouwd.
Kan bij katten: Onbekend
Kan bij kinderen: Onbekend
Kan bij andere honden: Ja
Inentingen/rabiës inenting: Ja 
Gechipt: Ja 
Sinds 13 november 2018 op de adoptielijst
 
Omschrijving
Wij willen jullie graag voorstellen aan de lieve Paku. Zij is de zoveelste slachtoffer die in de bossen gedumpt is, zonder voer en water. Gelukkig voor haar is ze meegenomen naar het asiel, waar ze nu al jaren leeft. 
Ze is al lange tijd een erg triest hondje, want Paku heeft atopische dermatitis, een huid probleem als gevolg van een zwak immuun systeem. Zij moet behandeld worden met medicatie, speciaal voer en speciale shampoo. De pijn en jeuk die zij moet hebben, is verschrikkelijk. Ze krabt en bijt haar huid kapot tot bloedens toe, mede als een gevolg van stress. Zij wordt behandeld met het medicijn Apoquel (het juiste medicijn voor atopische dermatitis), maar omdat haar omgeving niet gezond is en zij niet voldoende rust en geen goed voer krijgt, verbetert haar toestand niet. 
 
We zijn dringend op zoek naar speciale, lieve dierenvrienden die haar willen opvangen of adopteren en geduld en tijd hebben om haar  met aandacht en liefde verder te behandelen in een gezonde omgeving en waar ze de kans krijgt om weer een mooi, blij hondje te worden, zonder jeuk en pijn. Ze wil zich weer beter voelen, zodat ze eindelijk kan gaan genieten van haar leventje. Wij betalen de medische kosten.
 
Haar karakter: lief, rustig, vriendelijk, sociaal, zachtaardig, aanhankelijk, makkelijk in de omgang, ze kan het met iedereen goed vinden.