Naam : Rag
Verblijfplaats: Boxtel, NL
Geboorte datum: 01-02-2018 (geschat)
Ras: Kruising
Geslacht: Reu
Schofthoogte:  ±  60 cm
Gecastreerd: Ja
Adoptiekosten:  € 285,-

Kan alleen thuis zijn: Moet worden opgebouwd.
Kan bij katten: Onbekend
Kan bij kinderen: Onbekend
Kan bij andere honden: Ja
Inentingen/rabiës inenting: Ja 
Gechipt: Ja 
Sinds 21 november 2018 op de adoptielijst
 
HERPLAATSING - URGENT
 
13 december 2019
Rag is een lief reutje van ongeveer 1,5 jaar oud, een kruising, schofthoogte ongeveer 60 cm. Hij is in juli geplaatst bij een gezin met een dochter en een andere hond. Helaas moet hij herplaatst worden.  Hij verblijft in Boxtel, waar je met hem kennis kunt maken.
 
Voor Rag is de overstap van het bosasiel in Istanbul naar de drukke bewoonde wereld te groot gebleken. Hij woont nu in een drukke woonwijk waar veel beweging is, veel geluiden te horen zijn, veel kinderen en andere honden zijn, kortom, waar heel veel prikkels op hem af komen. Eerst kon Rag de prikkels verwerken door zich te hechten aan zijn baasjes en de andere hond en steun van hun te krijgen. Maar de prikkels zijn te veel voor hem, waardoor hij niet tot rust komt en vol stress de wereld om zich heen beziet. Als oplossing ontwikkelt hij uitvalgedrag, waarmee hij een veiligheidszone om zich heen creëert.
 
Rag is ongelukkig en kan zijn natuurlijk gedrag niet laten zien, want eigenlijk is hij een lieve, aanhankelijke, sociale, speelse hond, die alleen overgevoelig is voor prikkels. Als hij zich veilig voelt, wil hij graag lange wandelingen maken, contact maken met mensen en spelen met andere honden.
 
Rag heeft rust nodig, hij zal het beste af zijn in een landelijke omgeving met weinig verkeer of andere prikkels, liefst in een huis met een omheind terrein. Hij zoekt echt vriendschap en genegenheid en heeft een baas of baasjes nodig, die de rust, de tijd en het begrip hebben om hem op een positieve wijze te begeleiden en te sturen. Mensen die weten dat afdwingen niet helpt en dat strengheid in gebaar of stem Rag alleen maar banger zal maken. Die begrijpen dat rust en veiligheid hem in staat stellen om weer te gaan leren. Mensen die bereid zijn om zich, indien nodig, te laten begeleiden door een honden gedragskundige. Het zou fantastisch zijn als we hem kunnen plaatsen bij een of meer stabiele honden die het in zich hebben om hoger in rang te gaan zijn, maar dat is niet noodzakelijk. We plaatsen hem niet bij kinderen onder de 16+.
 
Het gaat op dit moment iets beter met Rag. Na een aantal probeersels hebben zijn baasjes een natuurlijk middel gevonden dat zijn uitvalgedrag iets kalmeert. Binnenshuis is hij redelijk op zijn gemak en een stuk liever. Buitenshuis is hij een stuk minder reactief. Hij zoekt nu ook zelf zijn bench op als het buiten te druk wordt.
 
Maar zijn angst voor de drukke buitenwereld blijft helaas onverminderd groot.  In een rustige omgeving met weinig prikkels en met baasjes die hem liefde, rust en veiligheid geven, zal het zeker tot Rag doordringen dat hij niet meer in gevaar is en het leven leuk kan zijn. Geeft u hem alstublieft die kans! Stuur uw mail naarmailto:info@animalcareprojects.nl
Bij voorbaat hel veel dank!
 
  
 
  
 


    
 
onderstaande foto's zijn nog dat hij eerst in de opvang zat
    
 
18 mei 2019
Inmiddels in Rag in NL aangekomen, hij verblijft in de opvang in Groesbeek. Rag is een leuke jonge hond en het gaat goed met hem en is al dikke vriendjes met de andere hond van de opvang. Hij loopt goed mee aan de lijn. Wil je hem graag ontmoeten, neem dan snel contact met ons op!

 
 
 

Omschrijving
Wij willen jullie graag voorstellen aan de leuke, lieve Rag. Rag is een heerlijk hondje. Zijn leventje is slecht begonnen, want hij is gevonden in de bossen toen hij nog een puppy was. Hij was zielsalleen, zonder moeder. Het is vreselijk, want waarschijnlijk is zijn moeder overleden, Hij is meegenomen naar het asiel, waar hij is opgegroeid en nu alweer een tijd verblijft.
Rag hunkert naar liefde, knuffels en aandacht. Hij is erg ongelukkig in het asiel en hij wil graag een nieuwe start maken in zijn leventje. Wij zijn dan ook dringend op zoek naar super lieve baasjes die hem een goed en warm huisje willen bieden.
 
Karakter: lief, vriendelijk, sociaal, aanhankelijk, zachtaardig, makkelijk in de omgang. Hij kan het met iedereen goed vinden. 
Rag heeft prachtige lichte ogen!